Ula Krenk in Uroš Krevh z reprezentancama

Košarkarske počitnice so namenjene tudi reprezentančnim aktivnostim. Dva koroška posameznika sta trenutno aktivna v dveh različnih državnih reprezentancah.

Trener Uroš Krevh je v vlogi pomočnika z državno izbrano vrsto do 18 let, ki jo vodi selektor Peter Markovinović. Krevh bo z mladinsko ekipo nastopil na Evropskem prvenstvu, ki bo letos, zaradi epidemije, organizirano v drugačnem formatu. Slovenski mladinci s prvenstvom pričnejo 3. avgusta, prvih pet tekem predtekmovanja pa bodo odigrali v turški Konyi. Tekmeci Slovenije so gostiteljica skupine Turčija, Poljska, Rusija, Češka in Latvija.

Dravograjska košarkarica Ula Krenk je kandidatka za nastop v kadetski reprezentanci do 16 let. Selektor ekipe je Robert Matevžič. Dekleta se bodo v boje spustila 9. avgusta, prvih pet tekem pa jih čaka v portugalskem Matasinhosu. Tekmice kadetinj bodo Rusija, Češka, Poljska, Belgija in gostiteljice Portugalke.

Izvršni odbor FIBA Europe je na svojem majskem zasedanju sprejel odločitev, da evropska prvenstva mlajših reprezentančnih kategorij v letošnjem poletju ne bodo potekala v klasičnem formatu. Namesto prvenstva z več udeleženci bo namreč izvedenih več turnirjev s po šestimi nastopajočimi.