Pomlajeni v novo člansko sezono

V tekmovalnem letu 2022/23 bo koroška članska ekipa precej spremenjena. Večina nosilcev lanskoletne ekipe, ki je navduševala publiko v športni dvorani Špic D in si zagotovila nastopanje v polfinalu končnice, se je odločilo, da bodisi preneha z nastopanjem ali skuša narediti korak naprej na športni poti. Vodstvo kluba se je po sestanku z dosedanjim trenerjem Stojanom Finkom odločilo, da skuša kljub temu nastopiti v članskem tekmovanju, jedro moštva pa bodo sestavljali igralci mladinske ekipe U20 s pomočjo mlajšega dela lanskoletne ekipe, ki si želi nadaljevati z igranjem. Moštvo bo tako v novi sezoni ponovno vodil trener U20 ekipe in pomočnik selektorja reprezentance U20 Uroš Krevh.

Vsem fantom, ki jih v sezoni 2022/23 ne bomo več srečevali v dresu članskega moštva Dravograda Koroške želimo vse najboljše v novih sredinah, na poslovni ali akademski poti. Prav tako trenerju Stojanu Finku, s katerim ostajamo v zares lepih in prijateljskih odnosih tudi v prihodnje.

Stojan Fink, nekdanji trener članske vrste Dravograda Koroške:
“Pred začetkom nove sezone sem govoril s kapetanom ekipe Nikom Lampretom in ugotovila sva, da se je velika večina igralcev odločila, da ne bodo več igrali. Njihovo odločitev spoštujem in jih tudi razumem. O tem sem obvestil vodstvo kluba, s katerimi smo se usedli za mizo in sprejeli logično odločitev, da moje pomoči v novi sezoni ne potrebujejo, saj bodo člansko ekipo sestavljali mladinci in nekaj članov, ki so še pripravljeni igrati. Igralcem se zahvaljujem za njihov trud na vsakem treningu in tekmi ter vodstvu kluba za zaupanje, da vodim njihovo ekipo. Zahvala tudi navijačem, ki so nas spodbujali v tako velikem številu. Klubu želim veliko uspehov in zmag tudi v prihodnje.”

Uroš Krevh, novi trener članske ekipe Dravograda Koroške:
“Po spletu okoliščin ponovno prevzemam mesto članskega trenerja. Veseli me, da bo ekipa v naslednji sezoni pomlajena in verjamem, da lačna aktivne košarke. Storil bom vse, da bomo skozi sezono napredovali, se skozi treninge in tekme učili, ob enem pa vsako tekmo odigrali z maksimalno željo po zmagi. Že zdaj vabim vse ljubitelje koroške košarke da nas pri tem podprejo!”