Dvojno slavje za možnost naskoka na vrh

Minuli vikend je članska ekipa Dravograda Koroške odigrala dve tekmi. V soboto proti Jezernikom, dan kasneje pa proti Miklavžu. S prepričljivima zmagama na obeh obračunih so Korošci v položaju, ko lahko sami odločajo o položaju na razpredelnici pred četrtfinalnimi obračuni. Zmaga v zadnjem krogu na Vranskem bi jim zagotovila prvo mesto v skupini, poraz pa tretje. Obračun bo v soboto, 11. februarja, ob 18.00 uri na Vranskem.

Tekma proti Jezernikom je bila odločena na začetku drugega polčasa, ko so gostitelji vodstvo ob polčasu (42:25) povišali in pred začetkom zadnjega dela tekme vodili že z razliko 31 točk (70:39).  Kljub temu vnema domačih ni popustila, na uvodu četrte četrtine so s serijo 8:0 prednost povišali že na 39 točk (78:39), preostalih sedem minut je bilo le še formalnost. Korošci so si lepo porazdelili točkovni izkupiček, dvomestno število so vpisali Vito Torej (16), Matevž Kamnik (12), Dejan Navodnik (11) in Tine Kavtičnik (10). Prav toliko pa sta jih pri gostih zabeležila njihova najboljša strelca Tejo Pšeničnik in Nal Gabor.

Dan kasneje so Dravograjčani v domači dvorani gostili še ekipo iz Miklavža. Slednja je na prvem obračunu slavila s 73:55. Tudi to srečanje so domači začeli odlično (20:11), nato pa v drugem delu tekme skoraj zapravili vse prigarano iz prve četrtine. Tudi na tej tekmi se je za odločilnega pokazal tretji del, ko so gostitelji s čvrsto obrambo in hitro tranzicijsko igro višali svojo prednost in pred zadnjimi desetimi minutami vodili že z 68:44. Visoka zmaga je Korošcem odprla tudi vrata do prvega mesta v skupini. Timotej Tamše je vknjižil 22, Vito Torej 19 in Dejan Navodnik 18 točk. Jaka Ročenovič je za goste prispeval 16 točk.

4. članska SKL vzhod, 13. krog, 1. del, 04.02.2023, Dravograd
Dravograd Koroška – Jezerniki Prevalje 81 : 52
(20:11, 22:14, 28:14, 11:13)
strelci tekme

4. članska SKL vzhod, 8. krog, 1. del, 05.02.2023, Dravograd
Dravograd Koroška – Kovinarstvo Bučar Miklavž 88 : 61
(21:11, 19:24, 28:9, 20:17)
strelci tekme

Uroš Krevh, trener Dravograda Koroške:
»Tokratni vikend paket domačin članskih tekem se je za nas razpletel po željah. V soboto smo zanesljivo premagali nasprotnike iz Prevalj, jih z rotacijo vseh igralcev silili v visok tempo igre in precejšnje število napak. Napadalno smo bili zaradi dobre igre v obrambi precej sproščeni in učinkoviti. Če je bila sobotna zmaga vstopnica v četrtfinale tekmovanja, nam je nedeljska tekma proti neposrednemu nasprotniku na lestvici, ekipi Miklavža, prinašala možnost tekmovati tudi za prvo mesto v skupini. Zaostanek osemnajstih točk iz prve tekme smo ulovili sredi tretje četrtine, nato pa s super obrambo to prednost še nekoliko povišali. Zmaga nam krog pred koncem omogoča borbo za prvo pozicijo po rednem delu tekmovanja. V zadnjem krogu nas čaka gostovanje na Vranskem, kjer si želimo novega uspeha.«