Člani v četrtfinale s prvega mesta

Razburljiva in dinamična tekma zadnjega, 14. kroga članske 4. lige vzhod na Vranskem je določila končni vrstni red v skupini. Pred obračunom je bila računica obeh ekip jasna in enaka: zmaga prinaša prvo, poraz pa tretje mesto. Obe moštvi sta namreč imeli v medsebojnem dvoboju s Kovinarstvom Bučar iz Miklavža po zmago in poraz ter boljšo koš razliko. Srečanje na Vranskem so, po uvodnem otipavanju v prvih desetih minutah (16:18), boljše nadaljevali gostje, ki so, predvsem po zaslugi zadetih metov za tri točke, ob polčasu vodili za 11 (33:44). Tekma je bila zelo dinamična, prav tako nihanje rezultata. V 23. minuti so Dravograjčani zadeli za 37:51, a so domači hitro spreobrnili potek tekme in v 29. minuti je bilo 56:60. Nova serija gostov ob zaključku četrtine je zadostovala za vodstva za 10 (58:68), dve zadeti trojki na uvodu v zadnji del pa za visokih +16 (58:74). Po minuti odmora domačih je tekma spet postala zanimiva. Najprej je bila na vrsti serija gostiteljev (67:76), nato ponovno gostov (67:81 v 35. minuti), zadnji nalet Vrančanov pa se je, tudi z nekaj sreče, vendarle končal v prid Korošcev. Martin Kosin je namreč sekundo pred koncem zgrešil oba prosta meta za morebiten podaljšek. Miha Blatnik je za domače vknjižil 33 točk,  Matevž Kamnik za goste 25.

Korošci bodo četrtfinale igrali 4. in 11. marca, nasprotnik bo zasedba Krasa. Prva tekma bo v Dornberku, povratna v Dravogradu.

4. članska SKL vzhod, 14. krog, 1. del, 11.02.2023, Vransko
Vrani Vransko – Dravograd Koroška 79 : 81
(16:18, 17:26, 25:24, 21:13)
strelci tekme

Uroš Krevh, trener Dravograda Koroške:
»Tekmo smo pred lepo zapolnjeno tribuno dvorane na Vranskem začeli zakrčeno in domačin dopustili hitro vodstvo s 7:0. Po nekaj minutah smo sestavili obrambno igro in skozi tekoč napad prišli celo do vodstva ob koncu prve četrtine. V drugi smo bili boljši nasprotnik in se odlepili na dvomestno prednost, ki smo jo uspešno kontrolirali vse do zadnjih treh minut, ko so domačini ob podpori bučnega občinstva uspeli zaostanek skoraj popolnoma izničiti. Kljub temu smo v samem zaključku pokazali dovolj zrelosti in poguma, da smo tekmo pripeljali zmagovito do konca in si zagotovili prvo pozicijo po rednem delu tekmovanja. Pred nami je končnica, v četrtfinalu pa se bomo na dveh tekmah pomerili z ekipo Krasa. Verjamem, da bodo fantje pokazali veliko mero odločnosti, povezanosti in energije, ki nas krasi v letošnji sezoni. «