Člani zasluženo v 3. ligo in v veliki finale!

Članska ekipa Dravograda Koroške je pred nabito polnimi tribunami športne dvorane Špic D v Dravogradu zasluženo, še drugič v polfinalni seriji, premagala Vrane z Vranskega in se uvrstila v finale lige. Korošci so se tako uvrstili v tretjo ligo, v kateri bodo imeli možnost nastopati v prihodnji sezoni.

Drugo polfinalno tekmo so boljše pričeli gostje iz Vranskega, ki so z nizko peterko domačim v napadu povzročali precej težav in po prvi četrtini vodili s 30:23, v 14. minuti pa, po košu Mihe Blatnika (20 točk), že z 41:25. Gostitelji so v nadaljevanju le pričeli loviti Vrančane, odlično je igral kapetan Vito Torej (27 točk) in prednost gostov je pričela počasi topiti. Ob polčasu so gostje vodili z 52:46. Uvodni minuti drugega polčasa sta pripadli Vranom, Blatnik je namreč s trojko “črne” spet popeljal do dvomestne prednosti (56:46). A nepopustljivi domači košarkarji se niso dali. Z boljšo igro v obrambi je lažje steklo tudi v napadu in v 27. minuti so po dolgem času ponovno povedli (62:61), nato pa so si do konca tretjega dela priborili štiri točke naskoka (68:64). Za zmago je bil odločilen silovit začetek zadnjih desetih minut in delni rezultat 16:7 v prvi polovici zadnje četrtine. Skupnih 84:71 je Korošcem zagotavljalo mirno končnico in več kot zasluženo zmago. Pri gostih je Blatnikovih 20 točk vknjižil tudi Martin Kosin. Za domače so dvomestno številko vpisali še Timotej Tamše (17), Matevž Kamnik (15), Luka Gašper (14) in Dejan Navodnik (11 točk).

V finalu bodo “modri” moči merili z Globusom iz Ljubljane, ki je v polfinalni seriji ugnal Radovljico. Prva finalna tekma bo v soboto, 1. aprila, ob 19.30 uri v Špic D. Vabljeni!

4. članska SKL vzhod, polfinale, 2. tekma, 26.03.2023, Dravograd
Dravograd Koroška – Vrani Vransko 92 : 82
(23:30, 23:22, 22:12, 24:18)
strelci tekme

Uroš Krevh, trener Dravograda Koroške:
»Najprej želim čestitati ekipi za uvrstitev v finale in zagotovljeno napredovanje v ligo višje. S pristopom in medsebojno povezanostjo so si to nedvomno zaslužili. Današnja tekma se ni začela po naših željah, saj smo v prvi in v delu druge četrtine naredili preveč nepotrebnih napak in bili premalo aktivni v obrambi. Po zaostanku šestnajstih točk smo spremenili način branjenja in naredili nekaj korekcij v napadu, ki smo nam prinesle preobrat in na koncu zasluženo zmago. Hvala vsem gledalcem, ki so napolnili Špic D in bili pomemben faktor našega uspeha. Verjamem, da se ponovno vidimo na prvi finalni tekmi.«