P R V A K I   Č E T R T E   Č L A N S K E   L I G E

Mladi članski ekipi Dravograda Koroške, ki je v državnem prvenstvu nastopila z vsega petimi članskimi igralci in podmladkom, s katerim se odlično dela v mladinskih kategorijah, je uspelo osvojiti naslov zmagovalca 4. članske lige. Korošci so v finalu dvakrat premagali ekipo Globusa iz Ljubljane (98:64 in 89:80) in se v soboto, 15. aprila, v Ljubljani veselili naslova prvaka. Naslov jim prinaša tudi uvrstitev v višji rang tekmovanja. V tekmovalnem letu 2023/24 bodo tako Korošci člani 3. članske lige. Moštvo Uroša Krevh sestavlja štirinajsterica fantov, prav vsak od njih vzgojen v domačem košarkarskem klubu. Najstarejši med njimi, Dejan Navodnik, je februarja dopolnil 26 let. Najmlajši, Jaka Gašper, jih šteje 17. Na poti do naslova so »modri« najprej osvojili prvo mesto po rednem delu tekmovanja (9 zmag in 3 porazi), nato pa v četrtfinalu proti Krasu, polfinalu proti Vranom z Vranskega in v finalu proti Globusu niso več okusili poraza.

Srečanje v Ljubljani je minilo v prevladi gostov, ki so si že na uvodu v srečanje zagotovili večjo točkovno prednost in ob koncu prvih desetih minut vodili za 13 točk (9:22). Tolikšna je bila tudi razlika ob glavnem odmoru (29:42), po treh četrtinah pa je bil koroški naskok visok že 18 točk (49:67). Tudi zadnja četrtina, ki so jo dobili Ljubljančani,  ni mogla več ogroziti slavja gostov.

4. članska SKL vzhod, finale, 2. tekma, 15.04.2023, Ljubljana
Globus – Dravograd Koroška
(9:22, 20:20, 20:25, 31:22)
strelci tekme

Uroš Krevh, trener Dravograda Koroške:
»Pred sezono o članski ekipi nisem razmišljal, niti nisem imel želje, da bi jo vodil. Ko se je izkazalo, da bo članska ekipa zelo mlada in bom lahko priložnost ponudil mladincem mi je ideja postala zanimiva. Ekipa je že v začetku priprav pokazala dobro energijo in pripravljenost, da rastemo kot posamezniki in kot ekipa. Po sijajnem začetku sezone, ko smo doma nadigrali Lenart, sta sledili dve tekmi odraščanja. Najprej nas je nadigrala Elektra, naslednji vikend pa še ekipa Miklavža. Takrat je verjetno marsikdo podvomil v nas, sami pa smo ugotovili, da za uspešno nastopanje potrebujemo predvsem zaupanje vase in mirnost. S hladno glavo in vročim srcem smo uspeli nanizati nekaj zaporednih zmag, v končni uspeh pa pričeli verjeti po odličnem zaključku rednega dela tekmovanja, ko smo najprej visoko premagali Miklavž in v zadnjem krogu še neugodno Vransko. Končno prvo mesto na vzhodu nam je omogočilo tudi ugodno četrtfinale proti ekipi Krasa, ki smo ga zanesljivo dobili in v polfinalu odigrali vrhunski par tekem proti Vranom Vransko. Lahko rečem, da bi si ti dve tekmi zaslužili finalno serijo. Ekipo Globusa s katero smo se srečali v finalu smo dvakrat suvereno premagali in zasluženo osvojili naslov. Pohvalo si zasluži petorka članov, ki je ekipi dala izkušnje in mirnost. Kapetan Vito, Dejan, Timi, Matevž in Luka so pokazali, da so lahko stebri ekipe, mlajši Urban, Lenart, Vid, Mark, Nejc, Tine, Anže, Luka in Jaka pa so ekipi dodali novo energijo in hitrost. Mnogi nasprotniki in redni gledalci so nam laskali, da smo igrali najlepšo in najboljšo košarko, kar si štejemo v čast ob enem pa verjamem, da smo sposobni v naslednji sezoni, ko bomo igrali med tretjeligaši, igro še nagraditi. Moja osebna želja je, da ekipa ostane skupaj in se dokaže tudi na nivoju višje. Za konec se želim iskreno zahvaliti tudi vsem, ki so pomagali pri organizaciji treningov in tekem, sponzorjem in podpornikom kluba. Velik poklon pa tudi vsem ljubiteljem koroške košarke, ki so večkrat pripravili sijajno vzdušje. Se vidimo naslednjo sezono na tretjeligaškem parketu.«