Lepi zmagi za zaključek pionirske sezone

Pionirska ekipa je v nedeljo zaključila z boji v tekmovalnem letu 2022/23. V domači dvorani so se Korošci v četrtek pomerili z Miklavžem in prepričljivo slavili. V nedeljo so “modri” odpotovali še na zadnje gostovanje v sezoni v Ivančno Gorico in zmagali po izenačenem obračunu z gostitelji.

1. SKL pionirjev U16, 7. krog, 3. del, 20.04.2023, Dravograd
Dravograd Koroška – Miklavž 80 : 45
(25:10, 25:10, 20:12, 10:13)
strelci tekme

1. SKL pionirjev U16, 8. krog, 3. del, 23.04.2023, Ivančna Gorica
Ivančna Gorica – Dravograd Koroška 50 : 62
(16:19, 14:12, 16:18, 4:13)
strelci tekme

Miha Čop, trener Dravograda Koroške:
»Na zadnjih dveh tekmah smo želeli prikazati ekipno, bojevito in odločno košarko. To nam je uspelo, za nagrado smo tekmovalno leto končali z dvema lepima zmagama. V četrtek smo proti Miklavžu že na uvodu zagospodarili na parketu, stopnjevali ritem igre in iz minute v minuto višali vodstvo. V Ivančni Gorici nam igra v napadu ni stekla, naredili smo vse preveč napak v samih zaključkih akcij, a smo s čvrsto in agresivno obrambo držali priključek z gostitelji. Prelomni trenutek srečanja se je zgodil dobri dve minuti pred koncem tretjega dela, ko so domači v enem napadu zabeležili kar šest točk in nam ušli na 46:41. Po minuti odmora smo dokazali, da smo se v letošnji sezoni naučili tudi zmagovati tudi, ko to ni najlažje. Z delnim rezultatom 21:4 smo poskrbeli, da je zmaga odpotovala na Koroško.
Za nami je dolga sezona, ki smo jo pričeli v kvalifikacijah za uvrstitev v prvo ligo. Obračuna z Rušami smo dobro prestali, v prvih šestih tekmah rednega dela pa dokazali, da nam je mesto v prvi ligi. S tem smo glavni rezultatski cilj pred sezono izpolnili. V drugem delu tekmovanja so nas napadle poškodbe nosilcev igre, tudi zato so se v naši igri pojavila precejšnja nihanja. Tretji  del tekmovanja smo začeli v precej spremenjeni postavi, posledično smo se na prvih tekmah še lovili. Zaključek sezone je bil pravi in tako lahko z optimizmom zremo v prihodnost. Generacija fantov letnika 2008 bo v maju dobila nove soigralce, fantje letnika 2007 pa se selijo v kadetsko kategorijo. Prav vsi so dokazali, da jim je ob pravilnem razmišljanju in maksimalnemu angažmaju mesto v vsaj eni od klubskih ekip. To velja tudi za poškodovana Urbana in Jana. Njun povratek na igrišča vsi skupaj že komaj čakamo. Čestitke vsem za uspešno sezono.«