Izpadli proti Vojniku, za nami odlična sezona

V torek zvečer so košarkarji innoduler Dravograda Koroške gostovali v Vojniku. V četrtem krogu Pokala SPAR so odigrali povratno srečanje. Na prvem obračunu proti »gradbincem« so Dravograjčani doma izgubili z 78:82. V Vojniku so Korošci tako lovili zaostanek štirih točk in s tem uvrstitev med 12 najboljših pokalnih ekip v državi. Varovanci Uroša Krevha so ponovno odigrali odlično tekmo, a na koncu so se zmage veselili gostitelji, ki so slavili s 85:67. Dejan Navodnik je za »modre« vknjižil 22 točk. Članska ekipa innoduler Dravograda Koroške je tako sklenila več kot uspešno sezono v Pokalu SPAR. Navkljub porazu v četrtem krogu so Korošci z uvrstitvijo med 20. najboljših ekip v Sloveniji dokazali, da se v klubu dela načrtno in dolgoročno. Čestitke veljajo obema ekipama.

Pokal SPAR, 2. tekma, 4. krog, 14.11.2023, Vojnik
Vojnik G7 – Dravograd Koroška 85 : 67
(17:18, 21:19, 25:20, 22:10)
strelci tekme

Uroš Krevh, trener Dravograda Koroške:
»Pokalno gostovanje v Vojniku lahko označim za najboljšo gostujočo tekmo letošnje sezone. Praktično celotno srečanje smo bili enakovreden nasprotnik, kar je, glede na tekmo pred mesecem dni, zagotovo viden napredek. Kljub izpadu iz pokalnega tekmovanja smo lahko na letošnjo pokalno izkušnjo zelo ponosni. Uvrstitev med dvajset ekip v letošnji izvedbi Pokala SPAR je za naš klub zgodovinski dosežek in verjamem, da nova stopnička, ki jo bomo želeli v naslednjih letih še nadgraditi. Predvsem je dosežek dokaz, da kot kolektiv in klub strmimo k istim ciljem, smo složni in podpiramo drug drugega.«

Naj bo hkrati to tudi vabilo na pomembno tekmo sedmega kroga tretje članske lige, ki bo v soboto, 18. novembra, ob 18.00 uri v športni dvorani Špic D. Innoduler Dravograd Koroška igra s Calcitom iz Kamnika.